Jom Ikut

Wednesday, 23 December 2009

Memancing Ikan Air Tawar

Cuti hujung minggu baru-baru ini...akak n family termasuk SIL dan MIL pergi memancing kat Pida 2, Kodiang....mmmm...seronok betul, sebelum ni memang akak x suka dan x pernah pun pegang joran tuk memancing tp...sejak dua menjak ni jer minat tu datang dek melihat husband n anak2 dapat banyak ikan...dan kebanyakan ikan yang kami dapat tu adalah ikan puyu (ikan air tawar). Best juga bila kita layan minat memancing ni yek....hehehehe.....


Photobucket
Along Iqah memang suka sangat pergi memancing.... dia x dapat ikan pun tak mengapa...asalkan dapat ikut...hehehehe...tp pandai juga anak akak ni memancing.... boleh tahan juga yek!!!!

Photobucket

Hari tu akak sekeluarga pergi awal sket...masih panas terik lagi...tapi kat tempat memancing tu ada pokok-pokok mempelam dan pokok gajus wat berteduh....memandangkan akak bawa anak-anak jadi akak lepak jer kat bawah pokok tu sambil memancing....best jugak walau panas terik tapi kepanasan tu tak terasa kerana angin bertiup kuat...






No comments:

Post a Comment