Bahan-bahan :
Biskut Ladyfingers/kek span coklat /pandan
1 1/2 cawan Whipping Cream
3/4 cawan gula halus
1 sudu kecil esen vanila
250gm cream cheese
1 sudu kecik nescafe - bancuh ngan air (klu tak suka nescafe tukar la ngan serbuk koko atau milo)
Serbuk koko/milo
Cara-cara :
1. Putarkan whipping cream, cream cheese, gula, esen vanila dengan menggunakan mixer...
2. Rendamkan kek atau biskut dalam air nescafe..jangan lama-lama coz kek/biskut nie mudah lembik...ala-ala letak dalam 1 saat terus angkat...
3. Susunkan kek/biskut dalam bekas..pandai-pandai la adjust ye
4. Letakkan lapisan cream dan selang seli ngan kek/ biskut sehingga habis
5. Simpan dalam peti sejuk 2 / 3 jam...biar betul2 sejuk baru keluarkan untuk ngap...tapi sebelum tue taburkan serbuk koko pada lapisan atas....sedapppp
No comments:
Post a Comment